Kikherneletut

Ihania ja terveellisiä proteiinipitoisia lettuja hiilarien välttelijöille ja muillekin.

Tästä satsista tulee 7 kpl pastinpannun kokoista lettua, halkaisija 23cm. Kiitos Nalinille, joka antoi tämän ohjeen Panganilla, Tansaniassa 2019 :-). Tosin alkuperäisessä intialaisessa ohjeessa ei ollut kananmunaa (sen voi jättää pois, jos haluaa).

1 kananmuna
2 dl kikhernejauhoa
3 dl vettä (lisää ensin yksi ja hierrä tahnaksi ja lisää sitten loput)
n. ½ tl kurkumaa
n. 1 tl kokonaisia kuminoita
Mustapippuria muutama pyöräytys myllystä (mustapippuri lisää myös kurkuman terveyshyötyjä)
Ripaus suolaa

Anna tekeytyä huoneenlämmössä tunti ennen paistamista. Paista kuumalla levyllä (7/9) ilman rasvaa tarttumattomassa paistinpannussa molemmin puolin. (Ruskeaa väriä ei tarvitse odotella).

Voidaan syödä erilaisten täytesalaattien ja esim fetajuuston palasten kanssa. Vaihtoehtoisesti näitä on tarjoiltu minulle hunajan kanssa aamulettuina.