Etiopialainen injera

Injeraleivät kuuluvat etiopialaiseen ateriaan. Niitä syödään monenlaisten mausteisten lisukkeiden kanssa. Injera on Etiopiassa tehty hapatetusta taikinasta, mutta hyvin ne onnistuvat niinkin, että käyttää leivinjauhetta ja seisottaa taikinaa tunnista kahteentoista tuntia ennen paistamista.

Näin olemme kotioloissa oppineet herkuttelemaan.

Taikina

100 g (2dl) tummaa teffjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
n 2dl vettä
(pieni ripaus suolaa)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kananmuna ja hierrä vesi joukkoon vähitellen. Anna vetäytyä vähintää tunti. Paista kuumalla tarttumattomalla pannulla ilman rasvaa.
Annostele kauhalla pienelle paistinpannulle. Odota kun pinta on täysin reikiintynyt ja kypsynyt (tummunut), käännä ja paista vähän myös toiselta puolelta. Kun taikina on sopivan paksua/ohutta paistaminen sujuu nopeasti. Ks video.

Tässä injeran lisukkeena tandoorilla, sinapinsiemenillä ja chillillä maustettua kaalihauduketta, kachumbaria (tomaattia, sipulia, chilliä omenaviinietikka-oliiviöljykastikkeessa), porkkanaraastetta majoneesikastikkeessa, avocadoa, fetaa, korianteria.

Enjoy!